Sinds september 2013 heeft de KNLTB het Tenniskids programma ingevoerd. Dit is een tennisprogramma voor de jeugd van 6 tot en met 12 jaar. De KNLTB heeft de kinderen ingedeeld op leeftijd. Bij elke leeftijd hoort een kleur. In de les trainen ze met deze kleur ballen en de bijbehorende vaardigheden. Daarnaast is er voor elke kleur een competitie. Voor rood en oranje is dit de worldtour en voor groen de voor- en najaarscompetitie.

 

Worldtour Rood

Een team voor de worldtour rood bestaat uit 2 tot 12 kinderen. De kinderen worden in twee groepen verdeeld en spelen korte partijen van 7 punten tegen elkaar. De kinderen van alle verenigingen worden door elkaar gemixed. Na afloop worden de punten per team opgeteld en is er een dagwinnaar. Er wordt dus met elkaar gestreden en niet de verenigingen onderling. De resultaten worden verder niet bijgehouden  of opgeslagen. Wedstrijdjes zijn dus op informele wijze. Binnen de worldtour rood bestaan er twee niveaus. Rood 1 is het hogere niveau en rood twee het meer beginnende niveau. De indeling hiervoor wordt gemaakt door de trainers van NBF tennis.

 

Worldtour Oranje

Kinderen die in de worldtour oranje mogen spelen zijn ouder dan de ‘rode’ kinderen. Vanaf 8 jaar mogen kinderen in oranje spelen. 8 en 9 jarigen kunnen dus in de Rode of Oranje worldtour spelen. Dit wordt bepaald door de trainers van NBF Tennis. De oranje spelers gaan net zoals de rode spelers in teams naar de wedstrijden. De teams bestaan uit 2 tot 8 kinderen. De partijen worden gespeeld om twee gewonnen tiebreaks. Aan het eind van de dag is er een winnend team. Op de website tenniskids.toernooi.nl zijn de uitslagen van de wedstrijden te zien.

De worldtour wordt op verschillende zondagen gespeeld.  Speeldata 2017 voorjaar:

zondag 19 maart : Uit naar LTC Dordrecht
zondag 26 maart : Uit naar TC Dubbeldam
zondag 2 april  : Thuis
zondag 16 april : Uit naar Maasdam
zondag 11 juni  : Uit naar Streefkerk
zondag 18 juni  : Thuis
zondag 25 juni  : Uit naar Zwijndrecht

 

Tenniskids Groen

Kinderen die in groen spelen kunnen meedoen met de voor- en najaarscompetitie. De competitie is 7 weken achter elkaar op woensdag middag.

De kinderen spelen op een heel veld met groene ballen. Deze zijn zachter dan normale tennisballen. Zij spelen in een team van minimaal 4 kinderen. Per wedstrijddag worden er vier enkel partijen en twee dubbelpartijen gespeeld. Verder spelen zij sets van 4 gewonnen games. Bij 3-3 wordt er gespeeld tot 5-3 of bij 4-4 een beslissende tiebreak tot 7 punten. De wedstrijd is gewonnen bij twee gewonnen sets. Bij gelijkspel wordt een beslissende tiebreak tot 7 als 3e set gespeeld