Dit is een bericht voor alle tennisleden.

Naast het vrij tennissen en het meedoen aan toernooien op onze tennisclub of bij andere tennisclubs, is het spelen van competitie een erg leuk manier om met tennis bezig te zijn. Je speelt in een team met andere leden van onze tennisclub tegen teams van andere tennisclubs. Hierbij draait het vooral om de gezelligheid en je bent nog sportief bezig ook!

Misschien denk je dat dit niets voor jou is, omdat
– je niet goed genoeg tennist;
– competitie spelen alleen voor fanatiekelingen is;
– er al teams zijn die allemaal vol zitten;
– het te veel tijd kost.

Hoe anders is het in de praktijk!

Er is een competitievorm voor alle niveaus. Zo is er op donderdagavond of zondagmiddag een starterscompetitie, speciaal bedoeld voor tennissers die nog niet zo lang bezig zijn. Elk team speelt in die competitie 2 wedstrijden, waarbij alle combinaties van dames en heren mogelijk zijn.

Natuurlijk is het leuk om een tenniswedstrijd te winnen, maar competitie spelen gaat vooral om gezelligheid! Met je teamgenoten, maar ook met je tegenstanders. Je trekt samen op en na afloop is er een hapje en een drankje. Leuk ook om kennis te maken met tennissers van andere clubs. En je komt nog eens op andere tennisparken.

Er zijn al diverse competitieteams. Maar op alle dagen is nog ruimte voor extra teams of om in de bestaande teams in te stromen. We zorgen er hoe dan ook voor dat iedereen die competitie wil spelen, die mogelijkheid ook krijgt!

De voorjaarscompetitie start begin april en bestaat uit 7 speelronden, afhankelijk van je voorkeur op vrijdagavond of zaterdagmiddag. Als je met 4 spelers bent, dan speel je alle dagen, maar vrijwel alle teams hebben (veel) meer spelers. Dan heb je natuurlijk de kans om een paar verhinderingen te hebben.

Lijkt het je leuk om competitie te spelen? Of speel(de) je al competitie, maar wil je wat anders of een extra competitie? Stuur dan uiterlijk vrijdag 11 januari een mailtje naar de wedstrijdcommissie: gmsmits@upcmail.nl. Zij maken aan de hand van de aanmeldingen de teamindeling, zo nodig in overleg met de bestaande teams.

We weten zeker dat je er geen spijt van krijgt!

Namens de wedstrijdcommissie

Willy Smits