Beste seniorleden,

Goed nieuws afgelopen woensdag voor alle tennisverenigingen: Het kabinet heeft de maatregelen tegen de bestrijding van het coronavirus weer wat versoepeld. Na de jeugd t/m 18 jaar mogen nu ook alle volwassenen vanaf aanstaande maandag 11 mei weer de baan op.

Vanaf 1 juni mag ons terras weer open.

De afgelopen week hebben veel verenigingen en tennisleraren laten zien hoe tennis in de anderhalvemetersamenleving goed uit te voeren is. Met de richtlijnen en stappenplannen van de KNLTB en de GemeenteHoeksche Waard zijn we samen met Maximus Tennis veilig en verantwoord aan de slag gegaan om het tennissen voor de jeugd t/m 18 jaar vanaf 29 april weer te starten.

Ook voor het opstarten van het seniortennis komen de KNLTB en gemeente met richtlijnen.

De KNLTB werkt deze aanvullende richtlijnen voor volwassenen verder uit en zal deze ter goedkeuring bij NOC*NSF en VWS neerleggen. Daarna komen ze uiterlijk vrijdagmiddag met informatie over de stappen die verenigingen moeten nemen richting de gemeente en vullen ze de Corona Toolbox aan, zodat verenigingen en leraren zich kunnen voorbereiden.

We hebben als vereniging nog wel 1 of 2 dagen nodig om de noodzakelijke voorbereidingen te treffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het wederom opstellen en indienen van een plan van aanpak bij de gemeente.

Een ander belangrijk punt is dat er de komende tijd waarschijnlijk alleen mag worden getennist als de baan vooraf via de KNLTB leden app op afstand is gereserveerd. Jullie ontvangen later vandaag een aparte mail met hoe dit precies werkt en wat je er voor moet installeren op je mobiele telefoon.

Het leek ons wel goed om jullie te laten weten dat we even moeten wachten op de richtlijnen en verder niet stilzitten. We doen er alles aan om ook de seniorleden maandag echt te kunnen starten.

Het bestuur.