BERICHT VAN THIALF L.T.C

Met dit bericht wil ik jullie uitnodigen op en de aandacht vragen voor het Autisme experience @ sport evenement.
Het Autisme experience @ sport evenement wordt gehouden op zaterdag 13 oktober vanaf 12:00 uur bij THIALF L.T.C., Thialf L.T.C. is gevestigd op de laan van London 1600 te Dordrecht.

Waarom een autisme @ sport evenement? Het blijkt dat mensen met autisme enorme moeite hebben om de aansluiting te vinden bij reguliere sportverenigingen door hun beperking. Sport biedt de mogelijkheid tot het maken en houden van vrienden. Voor mensen met autisme kan het vinden van een sportclub of vereniging lastig zijn. Sport maakt vrij en verzet gedachten.
In en rondom Dordrecht zijn er echter beperkte mogelijkheden om te kunnen sporten waarbij rekening gehouden kan worden met het feit dat de sporter autisme heeft.

De stichting Autisme experience probeert mensen met en zonder autisme dichter bij elkaar te brengen, het houden van een autisme @ sport evenement is een van de mogelijkheden om dit te bereiken. De stichting Autisme experience heeft als doel het oprichten van een laagdrempelig op belevingsgericht educatie centrum om iedereen die meer wil weten en begrijpen van autisme hiertoe de kans te bieden. Een van de middelen om dit doel te kunnen bereiken is het organiseren van diverse evenementen voor en door mensen met autisme. De opbrengst van het evenement komt geheel ten goede van de stichting Autisme experience Het Autisme experience @ sport evenement is een sportief evenement dat mensen met autisme laat kennismaken met sport en sportieve mensen met autisme. Sport is een heerlijke vorm van ontspanning en heeft een sterke sociale functie. Naast de mogelijkheid om met diverse sporten kennis te maken is er ook een kennismarkt, worden er lezingen gegeven, kan men kennis maken met de Brain on Wheels en is er een Silent disco. Vanaf 18:00 uur wordt er een leuk Benefiet tennistoernooi gehouden, kosten voor deelname zijn €12,50 waarbij een lekkere maaltijd is inbegrepen.
Het benefiet tennis toernooi omvat, afhankelijk van het aantal deelnemers, 3 of 4 ronden van 40 minuten.
Er komt ook een sing en song writer die ons muzikaal verwend.

Verdere informatie en inschrijven en kan via de site www.autismeexperiencesport.nl.

Twijfel niet langer en geef je op , we zien jullie graag op zaterdag 13 oktober bij Thialf L.T.C.

Alvast een grote bedankt!!

Met vriendelijke groeten

Jos Vercoulen

Thialf L.T.C.