Bericht voor alle seniorleden,

Het is deze keer weer flink wat tekst, zeker met de tekst in de bijlagen erbij. Maar we vragen jullie deze toch aandachtig te lezen. Het is voor onze gezondheid belangrijk dat we ons aan de regels en protocollen houden.

Na de jeugd mogen ook de volwassenen weer tennissen. Vanaf 11 mei mogen ook leden van 19 jaar en ouder weer tennissen, maar onder bepaalde voorwaarden. Hiervoor heeft NOC*NSF in samenwerking met de sportbonden een Algemeen Sportprotocol opgesteld. Dit protocol treffen jullie als bijlage aan. Ook de door de KNLTB opgestelde Aanvullende richtlijnen voor Tennis en Padel sturen we als bijlage mee. We vragen jullie om het protocol en de aanvullende richtlijnen goed door te nemen. En uiteraard om hiernaar te handelen.

De volgende zaken gelden nog steeds:
Houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van ieder andere persoon buiten jouw huishouden, uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar. En blijf thuis als je klachten hebt of als iemand in je gezin koorts of benauwdheidsklachten heeft.

Bij vrij tennissen zijn 2 personen per baan toegestaan

We mogen dus wel weer heerlijk tennissen, maar alleen enkelen. Uitzondering: 2-op-2 vrij spelen (dubbelspel) is alleen mogelijk met koppels uit hetzelfde huishouden die samen onder één dak wonen. Tussen de koppels moet natuurlijk wel anderhalve meter afstand worden gehouden.

Beperk je aanwezigheid op het tennispark
Zorg dat je niet eerder dan 10 minuten van tevoren aanwezig bent en blijf na afloop niet hangen. Het is niet toegestaan om zonder het reserveren van een baan op ons tennispark aanwezig te zijn.

Iedereen moet vanuit huis, digitaal of per telefoon, een baan reserveren.
Dat doen we via de KNLTB Club app. Vanaf nu is het reserveren van een baan mogelijk. In de bijlage KNLTB Club app kun je lezen hoe je de app op je mobiele telefoon kunt installeren en hoe het reserveren van een baan werkt. Wees niet bang: het is heel simpel. En stuur even een mailtje naar kruidt@hotmail.com als je er niet uitkomt. Dan helpen we je op weg. Graag wel eerst de instructie doorlezen voordat je een mailtje stuurt.

Ook de lessen voor seniorleden starten weer.
Je krijgt binnenkort bericht van de tennisschool, als je je al voor tennisles hebt aangemeld. Nog niet aangemeld? Doe dit dan snel via http://maximustennis.nl.
Maximus Tennis biedt een cyclus van 12 lessen aan.
We kregen van een aantal leden door dat de oorspronkelijke aangeboden cyclus van 18 lessen te veel/lang was. En dat dit de reden was dat ze zich niet hadden aangemeld. Speciaal voor onze tennisclub heeft Maximus Tennis dit omgezet naar een cyclus van 12 lessen met betaling via automatische incasso per maand. Hierdoor hoef je niet in 1 keer een flink bedrag te betalen en kun je na 12 lessen weer beslissen of je door wilt. Hopelijk neemt dit voor jou de drempel weg om te gaan lessen.Het is namelijk goed voor je tennistechniek en je lijf! Kortom: meld je snel aan! De indelingen worden nu gemaakt.

Vanaf 1 juni volgt mogelijk verdere versoepeling van de maatregelen
Misschien is het dan voor iedereen weer mogelijk om te dubbelen. Verder wordt momenteel onderzocht in hoeverre clubhuizen -en dus ook dat van ons- mee kunnen doen met de voor horeca geldende richtlijnen. Zodra duidelijk is wat dit voor tennisclubs betekent, laten we jullie dat natuurlijk weten.

Het is nog onduidelijk of ons Vlastoernooi door kan gaan
Alle officiële KNLTB toernooien t/m 14 juni zijn geannuleerd. In de loop van volgende week volgt meer informatie over de toernooien tot 1 september. Dus ook voor ons in juli geplande Vlastoernooi. Ook hier horen jullie later mee rover.

Veel plezier op de tennisbaan. Blijf gezond en let op elkaar!

Sportieve groet,

Het bestuur