Beste leden,

Onze vereniging doet mee aan de campagne “Balletje slaan?”
Morgen gaat de landelijke (media)campagne “Balletje slaan?” van start. Alle niet-tennissers die graag eens wil tennissen, kunnen dat vanaf 8 juni doen bij een vereniging in de buurt. Iedereen is van harte welkom, alleen of samen met dochter, neef, buurman, collega, etc.. Deelname is geheel vrijblijvend en gratis. Op de vereniging staan we klaar om met geïnteresseerden een balletje te slaan. Daar hebben we jullie hulp bij nodig, maar daar komen we later in deze mail op terug.

Landelijke media offensief
Donderdag 4 juni pakt de campagne groot uit op social media. Een serie prominente Nederlanders en alle Nederlandse tennisprofs publiceren hun persoonlijke campagnefoto op social media. Ze bereiken hiermee een grote groep mensen én de landelijke pers. Om zo via dagbladen en televisieprogramma’s nog meer niet-tennissers te bereiken.

De missie van “Balletje slaan?”
1 Zoveel mogelijk mensen de baan op krijgen die: onvoldoende actief zijn, altijd al een balletje wilden slaan, tennis weer willen oppakken, op zoek zijn naar gezelligheid of hun eigen sport nog niet mogen beoefenen als gevolg van coronamaatregelen.
2 De charme van de tennisgemeenschap laten zien: gastvrij, laagdrempelig en sociaal verantwoord.
3 De prachtige eigenschappen van tennis onder de aandacht brengen. Niet alleen is tennis supergezond en coronaproof: het is een sport voor de hele bevolking. Jong of oud, starter of gevorderd, een beetje roestig of topfit. Het biedt een mooie combinatie van sportief bezig zijn en gezelligheid!

Help met het mobiliseren van belangstellenden

Om van deze actie een succes te maken is het van belang dat deze kans zo veel mogelijk niet-tennissers bereikt. Deel de berichtgeving via Facebook en Instagram. Nodig je buurman, collega, kinderen en vrienden uit om op deze laagdrempelige manier met tennis in contact te komen. Je kunt ze erover vertellen, deze email naar ze doorsturen of wijzen op de website wijzijntennis.nl. Daar kunnen ze zich inschrijven en vinden ze meer informatie.

We hebben vooral je hulp nodig bij het opvangen van niet-tennissers

Via de organisatie van “Balletje Slaan?” ontvangen we de aanmeldingen voor onze vereniging. Dat coördineren we verder vanuit het bestuur. We hebben jullie hulp nodig om deze mensen op te vangen en een balletje met ze te slaan. Ook hier geldt weer: vele handen maken licht werk. Dus als we met veel zijn, kom je de komende 4 weken 1 of 2 keer aan de beurt. Wij zorgen voor ballen en leenrackets. Aan jullie de vraag om te laten weten of je de komende weken 1 of 2 uur beschikbaar hebt. Stuur dan een mailtje naar kruidt@hotmail.com.

Samen kunnen we hier een succes van maken.

Het bestuur