Beste leden,

Er blijkt wat onduidelijkheid te zijn of er nu wel of niet gedubbeld mag worden door een koppel uit 1 huishouden tegen een ander koppel uit 1 ander huishouden. Om die onduidelijkheid weg te nemen onderstaande tekst uit de meest gestelde vragen op de website van de KNLTB.

Mag ik dubbelen met iemand uit mijn eigen huishouden?
Dit is alleen toegestaan wanneer jullie samen onder één dak wonen.

Mag ik samen met mijn partner (met wie ik onder één dak woon) spelen tegen een ander stel (die samen onder één dak wonen)?
In theorie mag dat. We willen echter de druk op de parken de eerste weken tot een minimum beperken. Daarom doen we een beroep op ieders verantwoordelijkheid om zo min mogelijk te dubbelen. Dat geeft verenigingen de tijd om tennis in de 1.5 meter samenleving goed te organiseren en de drukte op de club te controleren. En kan iedereen, vrijwilligers, leraren en spelers wennen aan de nieuwe situatie op het park en de baan. Geleidelijk aan willen we dan opschalen. We streven ernaar om het dubbelen vanaf 1 juni weer mogelijk te maken op de vereniging, dit is afhankelijk van de situatie op de vereniging en de ontwikkeling van het COVID-19 virus.

Het mag dus en van druk(te) op onze banen is geen sprake. We zien dan ook geen reden om dit niet toe te staan.

Nu we jullie toch mailen, maken we gelijk van de gelegenheid gebruik om nog een paar zaken met jullie te delen.

De banen zijn nog niet goed bespeelbaar.

Degenen die al hebben getennist, hebben het ongetwijfeld gemerkt. Baan 1 en 2 zijn achter de baseline nog erg zacht en van een aantal banen lagen de lijnen er afgelopen week al uit. Op baan 5 en 6 liggen veel steentjes. Vanwege de Coronamaatregelen kon de groundsman pas deze week beginnen met het intensief bewerken van de banen. Hij is nu samen met de technische commissie bezig om de banen zo snel mogelijk beter bespeelbaar te maken.

Neem gerust een introducé mee.

Het is op dit moment nog erg rustig op het park. Een mooie gelegenheid om eens met een introducé te gaan tennissen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Via de KNLTB Club app kun je heel eenvoudig met en voor een introducé reserveren.

De speeltijd is de komende tijd standaard 45 minuten

Normaal gesproken is de te reserveren speeltijd als je gaat enkelen 30 minuten. Het is nog erg rustig op het park en 30 minuten is met opstarten en vegen erbij wel erg kort. Daarom is de te reserveren tijd de komende periode net als bij het reserveren voor een dubbel 45 minuten. Dit gaat per aanstaande maandag in. We bekijken later nog of we dit zo houden of terugdraaien.

De kans bestaat dat de mogelijkheden per 1 juni versoepeld worden

Misschien mogen we dan weer dubbelen. Ook wordt onderzocht of kantines van sportclubs mee mogen liften met de versoepeling van de maatregelen voor de horeca. Als dat zo is, kan ons terras ook weer open. We richten de bardiensten dan zo is, dat er een drankje op het terras genuttigd kan worden. We houden jullie op de hoogte.

Met sportieve groet en tot op de baan!

Het bestuur